Zwemmen in de buurt van de camping

Je kunt het hele jaar door wel ergens terecht om te zwemmen. In de wintermaanden zijn er genoeg zwembaden in de buurt, waar het warme en uitnodigende water een perfecte ontsnapping biedt aan de koude dagen. 

Zodra de zon zich in de zomer laat zien, nodigen de verfrissende zwemvijvers in de buurt je uit voor een duikavontuur. Ook zijn er een aantal hele leuke buitenzwembaden in de omgeving. Of je nu een waterrat bent of gewoon op zoek bent naar wat ontspanning, hier kun je heerlijk zwemmen.

Binnen zwemmen

Binnen plonzen

Binnen een halfuur rijden van de camping kan je zwemmen bij zeven verschillende binnenbaden en twee combibaden. Hieronder zetten wij de twee leukste voor u op een rijtje:

Sportcomplex De Waterwyck
Bad Hesselingen

De Waterwyck heeft bijvoorbeeld een 25 meter wedstrijdbad en een recreatiebad, inclusief whirlpool, bruisbanken en een waterpaddenstoel. Voor de jongste bezoekers is er een peuterbad met de nodige voorzieningen. Daarnaast is er een 40 meter lange glijbaan en een nieuwe wellnesshoek met kruiden-bubbelbaden en infraroodcabines.

Zwembad Hesselingen in Meppel heeft ook een ontzettend leuk recreatiebad met een interactieve glijbaan, junglebad voor de kleintjes, whirlpool, glij- en klautertractor, bubbel-bruisbank en meer. Het verwarmde buitenbad is het hele jaar door geopend en heeft een recreatieve hoek met een bruisbank en een regendouche.

Buiten zwemmen

Buiten spetteren

In de zomer kun je zwemmen in natuurwater. Dat kan bijvoorbeeld in het Blauwe Meer (half uurtje rijden vanaf camping) of je kunt op 2,5 km afstand zwemmen bij de Stuw in de Oude vaart.

Wil je liever zwemmen in een zwembad? Ook dat kan in de zomer buiten! Het openluchtzwembad de Kerkvlekken ligt in Havelte. Vijf kilometer vanaf de camping. Het zwembad heeft een hele grote, superglijbaan en een ligweide. Op de camping kun je kaartjes met korting kopen.

Ontdek de rest van de omgeving