De Blauwe Haan

Smeltkroes van eigenzinnigheid in de natuur

Welkom op kampeerterrein De Blauwe Haan en Natuurkampeerterrein De Groene Hen! Leuk dat je op onze website bent! Maar wie zijn we eigenlijk? Kampeerterrein De Blauwe Haan is in 1963 opgericht door Jan en Lies van den Engel. Inmiddels runt kleindochter Janneke samen met haar man Henk en dochters Jet en Anna al enkele jaren met veel plezier het bedrijf, maar ook ouders Wim en Anneke helpen nog graag een handje mee.

Eigenzinnig

Tja, zo begon het in 1962. De familie kocht een verlaten boerderij met wat grond aan de Weg achter de es 11 te Uffelte. Het was best spannend of het zou lukken om een camping te beginnen, maar Jan en Lies en Wim van den Engel (links op de foto) durfden de stap te nemen. Ik (Janneke) nu derde generatie ben mijn familie zeer dankbaar dit mooie bedrijf te mogen voortzetten. Ik kan het natuurlijk niet alleen. Samen met man Henk en trouwe medewerkers is een fijne plek ontstaan en deze willen wij graag met u delen.

Camping in Drenthe voor jong en oud!

Goed om te weten; voor Glitter & Glamour en een bomvol activiteiten programma ben je bij ons niet op het goede adres. Houd je van rust, natuur, samen ontdekken, vies worden en gezelligheid (gitaar spelen bij de vuurplaats), dan nodigen we je graag uit om te komen logeren!

Of je nou op zoek bent naar een natuurvakantie zonder poespas of juist meer luxe en comfort, er is voor ieder wat wils! 

Veld Kraaikop natuurcamping De Blauwe Haan Uffelte Drenthe

Unieke beleving

Wij beschikken over ruime kampeerplaatsen met of zonder privé sanitair, chalets, dome tenten, trekkershutten, kampeer- en vakantiebungalows en ingerichte tenten.

Daarnaast heeft u ook de keuze uit twee prachtige en unieke luxe vakantiehuizen. Deze zeer bijzondere vakantiehuizen zijn onder andere ingericht met een thuisbioscoop, een jacuzzi en een buitendouche. Bijzonder overnachten met een unieke beleving.

Natuurcamping De Blauwe Haan Drenthe

Vermaak voor iedereen

Kampeerterrein De Blauwe Haan is voor zowel jong als oud een enorme belevenis. Volwassenen kunnen elkaars gezelschap opzoeken in onze knusse huiskamer of juist relaxen op de uitgebreide kampeerplaatsen.

Ook kinderen kunnen zich uren vermaken op onze camping! Zij kunnen naar hartenlust spelen in een van de speeltuinen met onder andere een aantal mooie glijbanen en een kasteel met doolhof. Daarnaast beschikken wij over een groot binnenspeelparadijs, een mooie zandbak met waterpomp en een peuterzwembad.

Puur natuur in Drenthe

Ook de omgeving van ons kampeerterrein is een lust voor het oog. Wij bevinden ons aan de rand van natuurgebied Ooster- en Westerzand. Het gebied kenmerkt zich door eindeloze heidevelden en uitgestrekte bossen. Vanaf uw kampeerplaats staat u bijna direct midden in het bos. De perfecte plek voor de echte natuurliefhebber!

We hopen je snel te zien in Uffelte!

Henk Eissens, Janneke van den Engel-Eissens en trouwe familie en medewerkers

Neem contact met ons op

VIND ONS HIER

Weg achter de es 11 7975 PZ Uffelte, Zuidwest Drenthe