Wandelen & Fietsen

In de directe omgeving van Kampeerterrein De Blauwe Haan kun je uren wandelen en fietsen. In Drenthe is een zogenaamd fietsknooppuntensysteem aangelegd door de ANWB. Je bepaalt zelf waar je begint en hoe ver je wilt fietsen en aan de hand duidelijke bewegwijzering kun je de mooiste tochten maken.

Op de receptie zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en kunnen we je tips geven voor de mooiste plekjes in de omgeving. Kom gerust eens langs! Je kunt ook je eigen route maken op route.nl. Kies Uffelte, Westerveld als start. Tussen knooppunt 51 en 52 ligt de camping. 

wandelen drenthe

Wandelroutes in Drenthe

Wij hebben een aantal mooie wandelroutes voor je geselecteerd.

Bekijk hieronder leuke wandeltochten:

Dorpsommetje Rheebruggen
Dorpsommetje Uffelter Binnenveld
Dorpsommetje Oosterzand
Holtingerveld

Regelmatig worden er leuke wandeltochten georganiseerd. Tijdens deze tochten geniet je van de natuur en ontmoet je andere wandelaars van jong tot oud. Zo wordt er in een rustig tempo gewandeld, door bos en heide en/of door het boerenland. Houd de wandeltochten in de gaten op www.wandeljuf.nl. Deelname is gratis, maar aanmelden is wèl noodzakelijk. Dan heb je nog Piet Smulders. Hij heeft ook mooie wandelingen gemaakt.

Piet Smulders wandelingen
Mountainbiken Drenthe

Spring op de mountainbike!

Ook voor de ruigste mountainbikeroutes ben je hier aan het juiste adres. Naast de prachtige vergezichten op de bosrijke natuur vind je in de omgeving de beste single tracks en vele uitdagende heuvels.

Van routes over gedeeltes van het militaire oefenterrein van defensie, tot routes door de prachtige natuur; voor elk soort mountainbiker zijn er routes te vinden.

Meer informatie over de mountainbike routes rond de camping vind je op de website van de mountainbikevereniging.

Op ontdekking

Naast de prachtige wandelpaden waar je kunt genieten van de natuur, zijn er in de omgeving ook een aantal leuke belevingspaden. Voor enkele van deze belevingspaden is het wel nodig om vooraf te reserveren. Neem daarom vooraf even contact op met de organisatie.

KABOUTERROUTE EN MAMMOETSPOOR
Vanaf Brasserie start zowel het Mammoetspoor als de Kabouterroute. Het mammoetspoor is een echte belevingsroute voor kinderen van 2,7 kilometer. Er wordt zelfs gezorgd voor mammoetkleding! Ook het Kabouterspoor is de moeite waard, voor de allerkleinsten zijn er leuke opdrachten uitgezet om de kabouters een handje te helpen. Reserveren van deze route kan bij Brasserie Oer/ TIP Holtingerveld.

BLOTE VOETENPAD DRENTS-FRIESE WOLD
Bij Buitencentrum Drents-Friese Wold ligt een bijzonder pad: het blotevoetenpad. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit, en lopen maar! Alleen geopend tijdens openingstijden van het buitencentrum, 25 min. met de auto vanaf de camping.

Plankenpad

Beleef de omgeving

ROEKPAD
Het Roekpad loopt door het Kraaienbosch en parkeren is mogelijk vlakbij Visio Echten. Alle 5 zintuigen staan centraal tijdens deze wandeling: horen, ruiken, proeven, voelen en zien. Loek de Roek wijst je de weg tijdens deze wandeling van ongeveer 1 kilometer (20 min. met de auto vanaf de camping).

PLANKENPAD
De route is 5,5 kilometer (witte bordjes) lang en eindigt en begint bij een mooie natuurspeeltuin. Een aanrader; stop onderweg naar Spier even bij ‘Oens speulplekkie’ tussen Lhee en Lheebroek. Navigatie: Parkeerplaats Oude Postweg, Spier. Let op! Deze route is niet geschikt voor kinderwagens. Het startpunt van de wandeling is op 20 minuten met de auto vanaf de camping

Nog meer te zien en te ontdekken!