Holtinger schaapskudde

Op slechts een kwartiertje rijden van Camping De Blauwe Haan is de Toegangspoort van het natuurgebied Holtingerveld. Hier kun je niet alleen prachtige wandelingen maken, hier is ook de schaapskooi. Dagelijks vertrekt de schaapsherder met zijn kudde en de bordercollies vanaf deze locatie om de schapen te laten grazen in het gebied. Dit heeft een zeer belangrijk doel: het voorkomen van de transformatie van het heidegebied in een bos!

Schaapskudde

Schaapskooi & kudde

Toegangspoort van het Holtingerveld. Prachtig gelegen aan de rand van het bos.

De schaapskudde vertrekt iedere dag zo rond 9.30 uur en rond 16.30 uur komt de kudde terug naar de kooi. Het is altijd weer een spectaculair gezicht om de hele kudde de kooi uit te zien gaan! Een bezoek is het daarom meer dan waard.

In de herfst en in de winter wordt er minder begraasd. Soms staan de schapen dan op een vaste plek. Op het informatiebord aan de kooi staat aangegeven waar de kudde zich bevindt.

activiteiten bij de schaapskooi

Toegangspoort Holtingerveld

Naast de schaapskooi zit ook een klein winkeltje, de ondernemerskooi. Hier kan je bijvoorbeeld prachtige gelooide schapenvachten kopen. Ook vind je hier mooie kussens of canvasschilderijen met daarop foto's van de Drentse Heideschaap.

Bij de toegangspoort van het Holtingerveld vind je ook het TIP-kantoor, het Toeristisch Informatie Punt, hier kun je terecht voor de mooiste wandelkaarten, fietsroutes én natuurlijks tips om de bijzondere plekjes in de omgeving te leren kennen.

Extra fijn is dat naast het TIP kantoor Brasserie Oer gevestigd is, zodat je na een lange tocht kunt genieten van iets lekkers!

TIP kantoor info en openingstijden

Nog veel meer te beleven!