nl

Wandelen en fietsen in de omgeving

In de directe omgeving van Kampeerterrein De Blauwe Haan kunt u uren wandelen en fietsen. In Drenthe is een zogenaamd fietsknooppuntensysteem aangelegd door de ANWB. U bepaalt zelf waar u begint en hoe ver u wilt fietsen en aan de hand duidelijke bewegwijzering kunt u de mooiste tochten maken.

Op de receptie zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar en kunnen we u tips geven voor de mooiste plekjes in de omgeving. Kom gerust eens langs! Je kunt ook je eigen route maken op route.nl. Kies Uffelte, Westerveld als start. Tussen knooppunt 51 en 52 ligt de camping.

Diverse wandelroutes in Drenthe

Wij hebben een aantal mooie wandelroutes voor u geselecteerd, heeft u aanvullingen of een tip voor medegasten? Laat het ons vooral weten, dan voegen wij deze toe.

Bekijk hieronder leuke wandeltochten:

Regelmatig worden er leuke wandeltochten georganiseerd. Tijdens deze tochten geniet u van de natuur en ontmoet u andere wandelaars van jong tot oud. Zo wordt er in een rustig tempo gewandeld, door bos en heide en/of door het boerenland. Houd de wandeltochten in de gaten op www.wandeljuf.nl. Deelname is gratis, maar aanmelden is wèl noodzakelijk.

Spring op de mountainbike en kies een route!

Ook voor de ruigste mountainbikeroutes bent u hier aan het juiste adres. Naast de prachtige vergezichten op de bosrijke natuur vindt u hier de beste single tracks en vele uitdagende heuvels.

Meer informatie over de mountainbike routes rond de camping vindt u op de website van de mountainbikevereniging.

Belevingspad

Let op! Voor een aantal belevingspaden is het nodig om vooraf te reserveren, neem daarom vooraf even contact op met de organisatie.

KABOUTERROUTE EN MAMMOETSPOOR
Vanaf Brasserie start zowel het Mammoetspoor als de Kabouterroute. Het mammoetspoor is een echte belevingsroute voor kinderen van 2,7 kilometer. Er wordt zelfs gezorgd voor mammoetkleding! Ook het Kabouterspoor is de moeite waard, voor de allerkleinsten zijn er leuke opdrachten uitgezet om de kabouters een handje te helpen. Reserveren van deze route kan bij Brasserie Oer/ TIP Holtingerveld.

BLOTE VOETENPAD DRENTS-FRIESE WOLD
Bij Buitencentrum Drents-Friese Wold ligt een bijzonder pad: het blotevoetenpad. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit, en lopen maar!
Alleen geopend tijdens openingstijden van het buitencentrum, 25 min. met de auto vanaf de camping.

ROEKPAD
Het Roekpad loopt door het Kraaienbosch en parkeren is mogelijk vlakbij Visio Echten. Alle 5 zintuigen staan centraal tijdens deze wandeling: horen, ruiken, proeven, voelen en zien. Loek de Roek wijst je de weg tijdens deze wandeling van ongeveer 1 kilometer. (20 min. met de auto vanaf de camping)

PLANKENPAD
De route is 5,5 kilometer (witte bordjes) lang en eindigt en begint bij een mooie natuurspeeltuin. Een aanrader; stop onderweg naar Spier even bij ‘Oens speulplekkie’ tussen Lhee en Lheebroek.
Navigatie: Parkeerplaats Oude Postweg, Spier. Let op! Deze route is niet geschikt voor kinderwagens.

Het startpunt van de wandeling is op 20 minuten met de auto vanaf de camping