nl

Kamperen op De Blauwe Haan

 
 

Informatie over de kampeervelden

Winter 2021 is er een start gemaakt met de herinrichting van het kampeerterrein. Voor de filosofie achter dit plan: https://www.blauwehaan.nl/nieuws

Voor iedereen is er plaats op de camping. Bij elke kampeerplek is er water, afvoer en elektra tot 10 Ampère. Heb je graag de auto naast de tent om wat extra spulletjes in te bewaren? Gaat jouw viervoeter mee op vakantie? Of sta je liever op een van onze extra ruime plekken op de Zijdehoen en Boerenhoen? Bekijk dan onze plattegrond en lees hieronder over alle veldjes.

Natuurkampeerterrein De Groene Hen

Kampeerterrein De Groene Hen is autovrij en heeft als thema ‘Tuinieren’

Met dit deel van het kampeerterrein zijn wij aangesloten bij St. de Groene Koepel.

Meer informatie over deze stichting vindt u op: www.natuurkampeerterreinen.nl

Ook als gast ben of wordt je lid van stichting de Groene Koepel, neem uw lidmaatschapskaart mee of vink bij het boeken aan dat u graag lid wordt bij ons. In het centrum van het veld vindt u een Dome-kas, deze kas sluit goed aan bij het tuinieren thema op dit veld. In de Dome-kas kun je elkaar ontmoeten of bijvoorbeeld een yoga-les verzorgen. Hou je van stekkies? Neem ze mee! Dan kun je ruilen met je mede tuinkampeerders.

Houd je van vuurtje stoken? Er is een centrale vuurplaats.

Vlakbij het Natuurkampeerterrein ligt een grote weide waar je ook heerlijk kunt zijn om even te mediteren of een wandelingetje te maken.

Ook vindt je op dit veld twee trekkershutten en kun je overnachten in het tuinhuisje ‘Ieniemieniehuisje’ of De Ton.

Drentse Hoen

Op het veld Drentse Hoen kan uw auto op uw kampeerplaats staan en zijn honden welkom. Natuurlijk wel aangelijnd en goed opgevoed. Er zijn verschillende nisjes waar u kunt kamperen. Ook staan er huurtenten en een bijzonder verhuurverblijf het Hidden House. De plekken 6 en 7 kunnen geboekt worden met privé sanitair.

Op de velden zijn kleine speeltuintjes. Ook kunt u hier even lekker ontspannen in De Kas. Hier staat een houtkachel en kun je lekker zitten of een kopje thee zetten.

Groninger Meeuw

In juli en augustus is dit veldje gereserveerd voor een-ouder-gezinnen. De gelijkgestemdheid en elkaar helpen speelt hier een grote rol. Buiten de zomervakantie staat er een mix aan gezinnen op dit veld.

Kraaikop

Op de Kraaikop ben je in dichtbij de centrale speeltuin, de Huiskamer en andere voorzieningen. Kinderen kunnen zo vanaf het veld de speeltuin in wandelen.

Bij de doorgang tussen beide veldjes is een fijne zandbak gemaakt.

Kuifhoen

Ook op de Kuifhoen kampeer je dichtbij het centrum. Zowel bij de centrale speeltuin als het sanitair gebouw. Hier staan ook twee 6 persoons safaritenten, twee 6 persoons kampeerbungalows en een 4 persoons safaritent. Verder nog 2 plaatsen met eigen privé sanitair. Een fijn veld als je gaat kamperen met een groep waarbij niet iedereen een eigen kampeermiddel heeft.

Hier is de speeltuin omheind met een hekwerkje. Tussen de plaatsen 11 en 12 is een toegangshekje. Er is ook een speeltoestel op het veld. In de bossages gaan we een klein blote voetenpad realiseren, we zijn druk bezig met inspiratie op doen!

Lakenvelder

De Lakenvelder is een kleinschalig terrein in ronde vormen. Een aantal plaatsen zijn mooi verhoogd. Centraal ligt een zandbak. Hier staat ook een 4 persoons safaritent. Op plaats 10 en 11 bevindt zich privé sanitair van alle gemakken voorzien. Tussen de kruising van de wegen is een ontmoetingplaats. Hier staat een houtkachel waar ook een pizza oventje in zit.

Trekkersvelden

Verdeeld over het terrein kunnen trekkers met kleine tent of hangmat kamperen. Op verschillende plaatsen zijn buitenkeukens aanwezig.

Kampeerplaatsen langs de bosrand (op veld K) met privé sanitair

Aan de bosrand zijn een paar mooie ruime plekken, plekken met veel privacy en schaduw vindt u hier. Aan het einde van Veld K loopt u zo het bos in. De plekken met privé sanitair zijn voor minimaal 2 dagen te huur. In de unit vindt u een wasbak, toilet en douche.

Kampeerplaatsen langs de bosrand met privacy (velden K en L)

Aan de bosrand zijn een paar mooie ruime plekken, plekken met veel privacy en schaduw vindt u hier. Aan het einde van Veld K loopt u zo het bos in.

Krielkippen en velden D, E, G en F

Op het Krielkippen veld is ruimte om een eigen uniek verblijf te plaatsen, op de velden D, E, G en F logeren vaste gasten in hun eigen stacaravan.