Kamperen op natuurcamping De Blauwe Haan

De Blauwe Haan en de Groene Hen zijn getrouwd kun je wel zeggen. Onafscheidelijk met elkaar verbonden. Op het terrein van de Blauwe Haan vind je de velden Lakenvelder, Kuifhoen en Kraaikop. Heel ver van het centrum ligt nog een strook met ruime kampeerplaatsen langs de bosrand. Daarnaast zijn er nog vaste plaatsen waar gasten een heel seizoen kunnen genieten van hun eigen chaletje of bijzonder verblijf als een Tiny house!

Hieronder vind je een uitleg over de veldjes. Op de plattegrond kun je zien waar alles ligt. 

Incheck va. 14.00 uur en vertrek voor 12.00 uur.

De Blauwe Haan Uffelte Drenthe

Veld Lakenvelder

Dit veld ligt rustig maar toch centraal. Het heeft een klein speeltuintje. Sommige plaatsen liggen afgelegen langs de bosrand. Het is een ideaal veld als je met vrienden of familie samen wilt kamperen. Er zijn ook verhuurverblijfjes in de buurt. Op het veld staat een 4 persoons safaritent en er zijn plaatsen met privé sanitair.

Veld Kraaikop natuurcamping De Blauwe Haan Uffelte Drenthe

Veld Kraaikop

De Kraaikop is perfect voor jonge ondernemende gezinnen. Midden op het veld is een grote zandpartij waar kinderen zich naar hartenlust kunnen vermaken. Met de oude elementen waan je je even in een verlaten Franse tuin. Vanaf het veld lopen kinderen zo de grote speeltuin in.

Voorin de speeltuin is het kleine peuterbadje en achterin de spartelplas. Niet dieper dan 20 cm.

Tussen het veld en de speeltuin is ook een ontmoetingsplaats met buitenkeukentje en vuurplaats. Wil je 'samen koken' organiseren? Dan zorgen wij voor extra faciliteiten als gasfornuis en driepoot voor koken op vuur.

Veld Kuifhoen

De Kuifhoen is het veld dat geschikt is als je met een groep een combinatie wilt maken met huren en kamperen. Ook jonge gezinnen zijn hier op hun gemakt. Een hekje scheidt het veld van de grote speeltuin en midden op het veld staat een speeltoestel waar de jongsten zich mee kunnen vermaken. Vanaf het veld loopt een kort blote voeten pad. Extra fijn dat elke lek een eigen of met een buur een gedeeld watertappunt heeft. Dit veldje is autovrij en hondvrij.

Boeken

Eén met de natuur