nl

Naar de Blauwe Haan

Faciliteiten op natuurkampeerterrein De Groene Hen

Op onze camping zijn vele faciliteiten aanwezig voor een aangename vakantie in Drenthe midden in de natuur. Centraal op de camping staat een overkapping met tentdoek, de ideale plek voor een gezellig samenzijn. Daarnaast zijn er vele faciliteiten aanwezig die uw verblijf compleet maken. Hieronder treft u een overzicht van alle faciliteiten op De Groene Hen.

Alle faciliteiten De Groene Hen:

  • Overkapping met picknicktafel
  • Sanitairgebouw (gratis douchen en warm water)
  • Chemisch toilet
  • 2 leenfietsen (gratis) voor trekkers te voet
  • Fietsverhuur
  • Oplaadpunt voor e-bikes
  • Klein speeltuintje voor kinderen

Speciaal voor de kinderen

Een vakantie in de natuur is voor kinderen één grote ontdekkingsreis. Speciaal voor de jonge onderzoekers hebben wij dan ook een “ontdekkist” gemaakt. Deze kist kunt u lenen op de receptie en zit vol leuke dingen zoals een loep en een insektenzuiger.

Daarnaast kunnen de kinderen spelen in de speeltuin en gebruik maken van de speelfaciliteiten op naastgelegen Kampeerterrein de Blauwe Haan. Ze kunnen spelen in de waterspeeltuin, hutten bouwen, glijden van de glijbaan of meedoen met het animatieteam in de zomer. Ook is er een peuterzwembad aanwezig voor de nodige verkoeling en waterpret.

Sanitairgebouw op De Groene Hen

Het sanitairgebouw op ons natuurkampeerterrein is voorzien van douches, wastafels, toiletten, afwasbakken en een chemisch toilet. Warm water en douchen is altijd gratis. Het sanitairgebouw maakt gebruik van 100% groene energie en wordt gereinigd met “groen” schoonmaakmiddel. Wij vertrouwen er wel op dat u – net als wij – spaarzaam met water omgaat.

Fietsers zijn welkom!

De Groene Hen is aangesloten bij “Fietsers Welkom” en biedt vele faciliteiten voor fietsers. Zo kunt u uw elektrische fiets (e-bike) opladen bij het oplaadpunt, is er een fietspomp aanwezig en hebben wij vele fietstips voor u.

Heeft u geen fiets bij u? Geen nood, wanneer u even een boodschap wilt doen in het dorp kunt u gratis gebruik maken van onze 2 leenfietsen. Daarnaast zijn er ook fietsen te huur als u een dagje op pad wilt gaan.

Het hart van De Haan en De Hen

Natuurkampeerterrein de Groene Hen is een gecombineerde camping met Kampeerterrein de Blauwe Haan. Op de grens van de 2 campings ligt restaurant de “huiskamer”; het “hart van De Haan en De Hen”. In deze omgebouwde kippenschuur kunt u terecht voor een kopje koffie, snack, pizza, pannenkoek, ijsje of kleine versnapering. Neem plaats bij de houtkachel om even gezellig bij te praten, een goed boek te lezen (uit onze boekenkast) of samen een spel te spelen. Ook is er een biljart en dartbord aanwezig voor de liefhebber.

De huiskamer is enkel gedurende het zomerseizoen geopend. In de winter kunt u wel plaats nemen in de serre en een sfeervol vuurtje maken in de vuurschaal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of direct uw vakantie reserveren, neem dan contact met ons op.

Wat een stilte, en wat een sterrenhemels, wat een heerlijke vakantie!