Bel voor vragen: 0521 - 35 12 69

zoover1

Informatie

Ervaar de prachtige natuur op onze camping in het bos

Kamperen op onze camping in Drenthe. Heerlijk genieten met de hele familie op camping de Blauwe Haan

De Blauwe Haan ligt midden in het Wester- en Oosterzand. Dit natuurgebied omvat ongeveer 2.400 hectare en bestaat vooral uit bos, heide en vennen. Via een kronkelend zandpad staat u vrijwel meteen midden in de natuur.

Wandelen en fietsen in het bos rondom de camping

Het voordeel van een camping midden in het bos is dat u elk moment van de dag kunt genieten van de geweldige omgeving. De gehele dag bevindt u zich in de frisse buitenlucht waardoor u alle stress van thuis helemaal los kunt laten.

U kunt het prachtige natuurgebied op allerlei verschillende manieren ontdekken. Leg bijvoorbeeld te voet een van de vele wandeltochten af. Elk seizoen verandert de natuur van het Wester- en Oosterzand weer dus u hoeft niet bang te zijn dat u er op uitgekeken raakt.

Ook met de fiets zijn er veel routes die zeker de moeite waard zijn. U rijdt over goed begaanbare fietspaden en de afstanden variëren. Zo is er voor zowel de recreant als voor de geoefende fietser voldoende keuze!

Een camping in het bos betekent avontuur!

Voor kinderen betekent kamperen op een camping in het bos natuurlijk avontuur! Heerlijk door de bossen struinen, boomhutten bouwen en op zoek naar bijzondere planten en dieren. Het bos bevindt zich aan de rand van het kampeerterrein dus u kunt af en toe ook nog even polshoogte komen nemen.

Diverse kampeerplaatsen

Verschillende velden voor verschillende wensen

Omdat het kampeerterrein langgerekt is kan er aan ieders wens gedacht worden. De kampeerder die rust zoekt tijdens zijn vakantie staat lekker langs de bosrand en de gezinnen met kleine kinderen staan graag centraal op het terrein op een veldje met een speeltuintje in het midden. Voor camperaars, die op doortrek tocht zijn is er een aparte camperplaats en voor alleen staande ouders, die graag met gelijk gestemden staan wordt er in de zomer een sfeervol veldje ingericht. Welke wens u ook heeft, wij hebben een passende kampeerplaats voor u.

Kamperen in Drenthe met het gezin

Op de camping zijn verschillende veldjes met speeltoestellen in het midden voor de kleintjes. Dit zijn de kampeerveldjes P, R en N. Veld P en R zijn autovrij. Op veldje N kunt u de auto op uw kampeerplek parkeren. Onze ruime kampeerplaatsen zijn gemiddeld maar liefst 10 bij 10 meter.

Heeft u kinderen in de leeftijd van 5, 6 en ouder, dan is het leuk om naast de grote buitenspeeltuin te staan (P en N). Kampeert u liever met iets meer privacy, met toch een speeltuintje voor uw kleinsten? Boek dan veldje J.

Kampeerplaatsen met extra privacy en rust (rustgebieden)

Deze kampeerplaatsen bieden u exta veel privacy en rust. Ideaal dus als u vooral voor ultieme rust wenst. De plaatsen zijn gemiddeld 10 bij 10 meter. Er zijn plaatsen langs de bosrand en centraal op het terrein. Kijkt u maar eens op de plattegrond. De stroken M, L en K, H en J zijn plaaten met veel privacy.

Als gezin kunt u ook een rustgebied reserveren, alleen vragen wij u dan extra rekening met de omgeving te houden.

Foto's

Bekijk de foto's van de camping

 • Blauwe_Haan_strip01_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip02_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip03_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip04_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip05_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip06_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip07_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip11_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip12_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip13_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip14_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip15_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip16_kl.jpg
 • Blauwe_Haan_strip17_kl.jpg

Bekijk onze plattegrond

plattegrondfooter1

Bekijk onze video

tv